Tappara Juniorit
Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Yhteystiedot

Niklas Sirén, päävalmentaja

Ikää on 28 vuotta, asun avoliitossa ja opiskelen tällä hetkellä viimeistä vuotta Varalan Urheiluopistossa, Tampereella liikunnanohjauksen perustutkintoa.


Olen Hämeenlinnasta kotoisin, HPK:n junioripolun läpi käyneenä aina liigaan saakka. Hämeenlinnasta tie vei mestistä pelaamaan Savonlinnan kautta Kouvolan KooKooseen. Kouvolassa pelasin 4 vuotta, joka huipentui Mestis-mestaruuteen 2014 ja sitä kautta kabineteissa päätettiin nostaa KooKoo liigaan. Kävin vielä kääntymässä Kokkolan Hermeksessä yhden kaudan ajan, jonka jälkeen urheilijan tärkein väline, eli oma keho, rupesi olemaan niin loppuun ajettu, että päätin lopettaa pelit.


Muutama vuosi aikaisemmin olin jo kiinnostunut ihmisten valmentamisesta, ihmisen fysiologiasta, joten luonnollinen valinta oli sitten jatkossa jääkiekon valmentaminen. Sainkin nopeasti ensimmäisen tulikasteen Kouvolassa silloisen E1 (04-) ikäluokan vastuuvalmentaja. Kausi sujui positiivisesti, vaikka varmasti virheitä tuli tehtyä yhtä paljon kuin oikeita asioita. Sieltä tie toi minut Tampereelle kouluun ja tuttujen ihmisten kautta Tapparan junioriseuraan. Joukkueeksi valikoitui Tapparan C-SM ryhmä (01-) ja apuvalmentajan paikka kokeneen JP Vuorisen valmennustiimissä. Tämä vuosi oli kyllä aikamoinen korkeakoulututkinto valmentamisen maailmaan mm nykyisen Tapparan edustusjoukkueen valmentajan Marko Ojasen ansiosta. Apuvalmentajan hommat päättyi yhteen kauteen, koska koin olevani valmis vastuuvalmentajan ruutuun ja täksi kaudeksi sain johdettavakseni Tapparan C2 ikäluokan.


Valmentajana koen isoiksi arvoiksi, luotettavuuden, rehellisyyden, intohimon ja päättäväisyyden.

 

Sähköpostiosoite: siren.niklas@gmail.com

 

Mikko Jukkola, maalivahtivalmentaja

Kiekkourani otti ensi askeleet Keski-Pohjanmaalla Lohtajalla, kun Ukka (isänisä) löi talikon maahan ja ilmoitti lähtevänsä opiskelemaan kanttoriksi. Niin jäi maajussielämä ja matka vei kohti Helsinkiä. Sotiemme veteraani sai opiskelut hoidettua kunnialla ja matka vei jossain kohtaa Raaheen. Raahessa isäni rakensi omaa peliuraansa paikallisen Raahen Kiekko-Vesan riveissä, kohdaten mm. Reijo Ruotsalaisen ja Kari Jalosen edustaman Kärpät. Pelistä ei paljoa jäänyt kerrottavaa, mutta jo tuolloin Reksa dominoi luistelullaan ja Kojo kultaranteineen pyöritti peliä miten tahtoi. Huhujen mukaan molemmat nakutti ainakin 20+20 kyseisessä pelissä.


Vuosien saatossa vanhemmat kotiutuivat Etelä-Pohjanmaalle Kauhajoelle. Siellä seurasin isäni jalanjälkiä, joka pelasi ja myöhemmin valmensi paikallista ylpeyttä, Kauhajoen Jääkarhuja. Itsekin piti päästä jäälle ja kohtalo heitti tolppien väliin. Ylpeänä seuran varusvarastolta kaivettiin ihan helmet kamat, ruskeat Pallas/Torspo/Cooper -heinäpaalit jalkoihin ja muut kamat (ruskeat tottakai!), mitä nyt sattui löytymään. Muutama vuosi tuli pelattua, plakkarissa mm. aluemestaruus, ainoana ulkojääjoukkueena Suomessa tuolla kaudella.


Vähitellen pelaaminen lopulta jäi (määrittelemättömälle tauolle) ja oli aika uusien seikkailujen, ja näin matka vei mutkien kautta lopulta Tampereelle. Tampereelle päästyäni alkuvuodesta 2011, aloin kartoittamaan paikallisia seuroja (lähinnä aika meni ihmetellessä paikallista kulttuuria). Syksyllä 2013 aika oli kypsä ja yhden puhelinsoiton jälkeen alkoi tapahtua. Oli palaveria Tappara ry toimistossa ja seuraavassa hetkessä olinkin jo jäillä tutustumassa uuteen joukkueeseen. Sillä tiellä ollaan ja matka jatkuu...


Motto: Tultiinko me voittaan vai häviään? Tultiin!

 

Aarne Mäkinen, valmentaja

Petri Hautala, valmentaja

Risto Mäkinen, valmentaja