Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Uutiset

B-junioreille tuplahopeaa


08.04.2018
B-junioreille tuplahopeaa

Tapparan molemmille B-juniorijoukkueille ripustettiin kauden päätteeksi hopeamitalit kaulaan. Viikonlopun Final Four tapahtumassa ratkottiin kolmen ikäluokan mitalit.

 

Lauantaina pelatussa B1-junioreiden finaalissa Tappara kaatui HIFK:lle. Tappara oli jo 3-0 johdossa, mutta ennakkosuosikki HIFK punnersi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Hopea oli kuitenkin hieno saavutus nousujohteisen kauden pelanneelle joukkueelle. Edellisestä Tapparan B-junioreiden finaalipaikasta oli kulunut jo 22 vuotta. Vuosina 1994-1996 Tappara voitti kolme B-junioreiden Suomen mestaruutta putkeen.

 

Sunnuntain B2-, eli nuoremman B-juniori-ikäluokan finaalissa Tappara sai vastaansa KJT Haukat. Myös tässä pelissä Tappara joutui tunnustamaan vastustajan paremmaksi Haukkojen viedessä voiton 3-1 lukemin. B2-ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vasta vuodesta 2008. Tappara voitti mestaruudet vuosina 2011 ja 2012.

 

Final Four ensi kertaa Tampereella

Jääkiekkoliiton järjestämä ja organisoima Final Four tapahtuma kerää yhdeksi viikonlopuksi C-, B2- ja B1-junioreiden neljä parasta joukkuetta ratkomaan ikäluokkien mestaruudet. Hakametsässä vallitsi hieno tunnelma ja yleisökin oli löytänyt tiensä kiitettävästi lehtereille. Nykymuotoinen, yhden viikonlopun finaalitapahtuma on saanut myös kritiikkiä. Pitkän, 50 ottelua käsittävän alku- ja jatkosarjan, sekä paras kolmesta pelattavien puolivälierien jälkeen, tuntuu hassulta että välierät ja finaalit ratkaistaan kerrasta poikki – menetelmällä.

 

Tulokset ja tilastot tapahtumista löytyvät jääkiekkoliiton sivuilta www.leijonat.fi 

 

Junioreilla hyvä kausi muissakin ikäluokissa

Tapparan juniorit voivat olla tyytyväisiä kauteen myös muiden ikäluokkien osalta. SM- ja aluesarjoissa pelanneiden joukkueiden sijoitukset olivat seuraavat:

 

A-juniorit 4.
B1-juniorit 2.
B2-juniorit 2.
C1-juniorit 5.
D1-juniorit 2.
D2-juniorit 2.

 

Tappara onnittelee ja kiittää kaikkia joukkueita hienosta kaudesta. Tästä on hyvä jatkaa tulevaan.

 

                     B2SM hopeajoukkue kuva: Mika Kylmäniemi

 

                        BSM hopeajoukkue kuva: Kirsi Teiskonlahti


Takaisin uutisiin