Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Uutiset

Jussi Tapola ottaa vastuun Tapparan junioritoiminnan kehittämisestä


19.10.2016
Jussi Tapola ottaa vastuun Tapparan junioritoiminnan kehittämisestä

 

Tapparan urheilu- ja kehitysjohtajaksi kauden 2017-2018 alusta nimetty Jussi Tapola ottaa kokonaisvastuun myös junioreiden urheilutoiminnasta. 

 

Tapolan toimikausi on määräaikainen ja se päättyy 30.4.2020. Tapolan tehtäviin kuuluvat Tapparan Liigajoukkueen ja nuorten liigajoukkueen valmennuksellinen tukeminen sekä osallistuminen joukkueiden pelaajien ja valmentajien valintaan yhdessä Liigajoukkueen päävalmentajan ja toimitusjohtajan kanssa. Tapola ottaa kokonaisvastuun myös Tappara ry:n jääkiekon junioriurheilutoiminnan kehittämisestä siten, että hän tulee jatkossa vastaamaan kaikkien Tapparan juniori-ikäluokkien valmennuksen koordinoinnista ja ohjaamisesta. Tämä toiminta liittyy olennaisena osana Tamhockey Oy:n ja Tappara ry:n yhteiseen tulevaisuuden toimintastrategiaan, mikä täsmentyy lähikuukausien aikana. 

– Oma intohimoni jääkiekkoa kohtaan ei rajoitu pelkästään valmentamiseen. Poikien maajoukkuevalmentajana olin luomassa Suomen Jääkiekkoliiton yhteistä pelifilosofiaa ja tiivistämässä seurojen ja maajoukkueiden yhteistyötä. Tämän tehtävän hienoin anti on ollut seurata nuoriso-maajoukkueiden menestystä sekä nuorten pelaajien kovaa rynnistystä A-maajoukkueeseen sekä NHL:ään. Valmentajana koen myös tarvetta uudistua ja löytää uusia ideoita peliin ja pelaajien kehittämiseen. Uusi ja erilainen työnkuva Suomen kärkiseurassa antaa myös tähän kehitykseen parhaan mahdollisen kasvualustan, taustoittaa Jussi Tapola ratkaisuaan. 

– Tapparassa avautui tilaisuus luoda uutta toimintamallia seurajoukkuetasolla, joka on minulle erittäin motivoiva ja innostava tehtävä. Moni seura etenkin Ruotsissa ja Keski-Euroopassa on ottanut valtavia kehitysaskelia pelaajan kehittämisessä ja on vaara, että Suomessa olemme jäämässä tästä kehityksestä jälkeen. Jotta suomalainen ja tapparalainen jääkiekko voi jatkossakin olla kehityksen kärjessä, tarvitaan junioritoiminnan kehittämistä ja yhdistämistä uudelle huipputasolle. Tämä on hieno ja haastava tehtävä, Tapola painottaa.

Tamhockey Oy:n ja Tappara ry:n yhteisenä tavoitteena on, että Tapparassa pelaavat juniorit saavat kansainvälisestikin arvioituna entistä laadukkaampaa valmennusta ja ohjausta tavallisessa arjessa.  

– Olemme saaneet nyt jo erinomaista palautetta juniorivalmentajilta, pelaajilta ja pelaajien vanhemmilta urheilukoordinaattori Marko Ojasen tämän kauden ammattimaisesta toiminnasta. Nyt olemme ottamassa seuraavaa merkittävää askelta laadukkaan valmennuksen varmistamiseksi ja kaikkien junioreiden harjoittelun arkilaadun kohottamiseksi, toteaa Tappara ry:n toiminnanjohtaja Kari Aaltonen. 

– Tappara ry:n osaava henkilöstö on toiminnallaan kyennyt kehittämään meille useita Liigapelaajia ja, kuten tiedämme jopa korkeimman kansainvälisen tason huippupelaajia. Nyt nostamme yhdessä rimaa vieläkin ylemmäs ja tulemme varmistamaan toimintastrategiallamme vieläkin laajemman pelaajatuotannon nykyaikaisella valmennuksen johtamisella ja olemalla kilpailukykyinen organisaatio myös lahjakkaimmille junioreille, Tamhockey Oy:n toimitusjohtaja Mikko Leinonen vakuuttaa.  

Tamhockey Oy:n ja Tappara ry:n yhteinen toimintastrategia on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana.


Takaisin uutisiin