Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Arkisto

Mika Niemisestä Tapparan taitovalmentaja


19.04.2013

Mika Nieminen on valittu Tapparan D-E-junioreiden päätoimiseksi taitovalmentajaksi. Jääkiekkoliiton tuella palkattavat, yhteensä 25 taitovalmentajaa aloittavat työnsä seuroissa elokuun alussa. 
TIEDOTE 19.4.2013

25 taitovalmentajaa tehostamaan lasten valmennusta

Jussi-Pekka Aho ja Mika Nieminen ovat Tampereen taitovalmentajat

2012 MM-kotikisojen tuotot käytetään aikaisempien vuosien tapaan lajin kehittämiseen ruohonjuuritasolla. Merkittävin yksittäinen satsaus on 25 päätoimisen lasten taitovalmentajan palkkaaminen yhdessä seurojen kanssa. Tampereen seurat saivat kaksi taitovalmentajaa, jotka puolestaan tuottavat palveluita muille alueen seuroille ja näiden 10–14 -vuotiaille lapsille. Taitojen lisäksi syksyllä aloittavat taitovalmentajat vievät kentälle viestiä ”rispektin” merkityksestä.
Taitovalmentajat tuovat lisäpanoksia vaiheeseen, jossa lapset opettelevat pelaamaan, kehittävät pelirohkeutta ja kasvavat pelaajiksi. Samoihin aikoihin tehdään usein myös päätöksiä lajin parissa jatkamisesta.
- Tärkeää on, että lasten valmennuksessa pystytään seuratasolla huomioimaan yksilölliset erot. Samaan aikaan kaikille lapsille pitää opettaa tietyt perustaidot, jotta huippupelaajaksi kehittyminen on mahdollista, kertoo Suomen Jääkiekkoliiton nuorisopäällikkö Turkka Tervomaa.
- Oleellista on, että taitovalmentajat on palkattu tukemaan jäällä tapahtuvaa toimintaa, ei tekemään seuran paperitöitä, Tervomaa muistuttaa.
Tampereelle kaksi taitovalmentajaa
Tampereelle taitovalmentajia palkattiin kaksi. Ilveksen taitovalmentajan pestiin valikoitui Jussi-Pekka Aho ja Tapparan taitovalmentajana aloittaa vuoden 1995 maailmanmestari Mika Nieminen.
Koko maan tasolla taitovalmentajat sijoittuvat 25 seuraan 22 paikkakunnalla. Maantieteellisesti eteläisin paikkakunnista on Helsinki ja pohjoisin Rovaniemi. Koska jokainen taitovalmentaja on myös 3-5 yhteistyöseuran käytettävissä, saadaan taitovalmennuksen piiriin suurin osa suomalaisista 10–14 -vuotiaista, eli E- ja D-ikäluokkien lapsista. Myös Tampereen seudun taitovalmentajat tuottavat palveluita muille alueen seuroille.
Seurat ovat valinneet omat valmentajansa yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa. Varsinainen työ seuroissa alkaa syksyllä, mutta taitovalmentajaprojektiin liittyvä koulutus käynnistyy jo huhtikuussa.  Koulutus pitää sisällään 13 lähijaksoa ja jatkuu vuoden 2014 loppuun asti.
Jääkiekkoliitto osallistuu taitovalmentajien palkkakustannuksiin ja koulutukseen noin 750.000 eurolla vuodessa, seurat osallistuvat oman taitovalmentajansa kulujen kattamiseen omalta osaltaan.
Taidon lisäksi tarvitaan asennetta
Yksi osa taitovalmentajaprojektia on asenteellinen koulutus pelaajille, heidän vanhemmilleen ja muille lajin parissa toimiville. Rispekti-viestin levittämiseen Jääkiekkoliitto on saanut uuden kumppanin, Helsingin Sanomat.
Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini kertoo, että Sanomat haluaa olla rakentamassa jääkiekkoa ja sen arvopohjaa tulevaisuuteen, minkä vuoksi tuki halutaan kohdistaa nimenomaan nuorisokiekkoon.
- Hyvä kiekkoilija tarvitsee taitoa, mutta myös asennemaailman on oltava kunnossa. Oikean asenteen opettaminen juniorivaiheessa on tärkeää jääkiekon lieveilmiöiden taltuttamiseksi. Samalla nuoret saavat tärkeitä rakennuspalikoita kaukalon ulkopuoliseen elämään.
Tässä he ovat - 25 uutta taitovalmentajaa
Taitovalmentajaksi palkattuja valmentajia yhdistää laaja kokemus jääkiekosta ja ymmärrys lasten opettamisesta ja valmentamisesta sekä lajitekniikan opettamisesta. Yhtälailla tärkeää on taitovalmentajien aito motivaatio tehtävään ja hyvät sosiaaliset taidot.


Seura Paikkakunta Henkilö
BLUES Juniorit Espoo Eemeli Mäkinen
Hermes Kokkola Jarmo Sainio
HIFK juniors Helsinki Niklas Hede
Juniori Hokki Kajaani Vladimir Kolek
HPK juniorijääkiekko Hämeenlinna Max Kenig
Ilves Tampere Jussi-Pekka Aho
Jokerit Helsinki Lauri Karhunen
Juniori Jokipojat Joensuu Janne Hattunen
Juniori Jukurit Mikkeli Janne Åhman
JYP juniorit Jyväskylä Antti Jämsen
Juniori KalPa Kuopio Tommi Rouvali
Kiekkoreipas Lahti Markus Juurikkala
Kiekko-Vantaa Itä Vantaa Kai Hirvonen
KJT Kerava Kerava Valtteri Nieminen
KooKoo (PoKLi) Kouvola Teemu Riikonen
Oulun Kärpät 46 Oulu Jukka Aho
Rauman Lukko Rauma Sami Lehtinen
Rovaniemen Kiekko Rovaniemi Janne Väihkönen
SaiPa Lappeenranta Sami Nikkinen
Juniori SaPKo Savonlinna Joni Kotilainen
Juniori Sport Vaasa Sami Piilikangas
Tappara Tampere Mika Nieminen
TPS Turku Tommi Hannus
TuTo Turku Juuso Malmikare
Porin Ässät Pori Jaakko VälimaaLISÄTIETOJA
- MM-kisojen tuloista ja niiden käytöstä

Suomen Jääkiekkoliitto, toimitusjohtaja Matti Nurminen, p. 050 545 6459

- Taitovalmentajaprojektista yleisesti
Suomen Jääkiekkoliitto, nuorisopäällikkö Turkka Tervomaa, p. 050 369 5113
- Taitovalmentajien yhteystiedot haastatteluja varten seuroista &
Suomen Jääkiekkoliitto, viestintäpäällikkö Henna Malmberg, henna.malmberg@finhockey.fi
 
 
© 2013 Suomen Jääkiekkoliitto
tiedotus@finhockey.fi   •   www.leijonat.fi   •   Mäkelänkatu 91, 00610 Helsinki

Takaisin uutisiin