Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Uutiset

Tappara aloittaa tehostetun juniorimaalivahtivalmennuksen. Myös yhteistyöseurat mukana


27.08.2015
Tappara aloittaa tehostetun juniorimaalivahtivalmennuksen. Myös yhteistyöseurat mukana

 

Tappara aloittaa tehostetun juniorimaalivahtivalmennuksen. Myös yhteistyöseurat mukana

Tappara käynnistää alkavalla kaudella F-C-junioreiden maalivahdeille tarkoitetun tehostetun valmennusohjelman. Ohjelman tarkoituksena on hyödyntää rajallisia harjoitusaikoja paremmin, keskittyä paremmin yksilöiden ominaisuuksiin sekä tiivistää toimintaa yhteistyöseurojen LeKi, HC Nokia ja Uplakers kanssa. Kaikkien seurojen saman ikäluokan maalivahdit kokoontuvat viikoittain Tapparan maalivahtivalmennuksen koordinaattori Samuli Nordmanin johdolla vedettyihin harjoituksiin. Konseptin suunnittelussa on ollut mukana myös Tappara Liigajoukkueen maalivahtivalmentaja Petri Tuononen sekä A-junioreiden maalivahdeista vastaava Arttu Lipsanen.

”Uudella toimintamallilla saamme Tapparan omille ja yhteistyöseurojen molareille juuri heidän tarpeidensa mukaan kohdistettua ammattiohjausta. Arkiharjoittelussa suurin vastuu on edelleen joukkueiden ja ikäluokkien omilla maalivahtivalmentajilla. Uusi toimintamalli on kuitenkin tarpeellinen lisäys omiin joukkueharjoituksiin ja koska kaikki saman ikäluokan molarit ovat samaan aikaan jäällä, nähdään helposti ikäluokan taso ja se missä omien seurojen torjujat menee”, kertoo ohjelman suunnittelusta ja toteutuksesta päävastuun kantava Samuli Nordman. Yhteistyöseuroissa ajatus uudesta konseptista on otettu hyvin vastaan.

 

Matkapojat tukemassa juniorimaalivahtiohjelmaa
Tappara tarjoaa maalivahtivalmennuksen tehostamisohjelman omille ja yhteistyöseurojen molareille veloituksetta. Seurat jakavat jäävuoroista syntyvät kustannukset keskenään. Osittain tämän satsauksen ja koko toiminnan käynnistämisen mahdollistaa Tapparan yhteisyökumppani Matkapojat Oy. ”On tärkeää että seurassa panostetaan ammattitaitoiseen maalivahtivalmennukseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Pitkän tähtäimen tavoite on, että voisimme jälleen tuottaa omista junioreista maajoukkue- sekä liigatasoisia huippumaalivahteja. Samulin työ maalivahtien parissa Tapparassa on lähtenyt upeasti liikkeelle parin edellisen kauden aikana. On kunnia olla matkassa mukana tukemassa ja mahdollistamassa niitä resursseja joilla tehdään ja jalostetaan, sekä toisaalta pelkästään innostetaan mukaan uusia Mika Norosia”, kertoo itsekin Tapparassa A-junioreihin saakka maalivahtina pelannut ja nykyään Tappara ry:n, sekä Tamhockey Oy:n hallituksissa vaikuttava Matkapoikien toimitusjohtaja Ari Penttilä.

 

Toiminta alkaa viikolla 36. Tarkemmat aikataulut ja ryhmäjaot ovat nähtävillä Tapparan maalivahtivalmennuksen sivuilla


Takaisin uutisiin