Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Tappara Juniorit

Uutiset

Toni ja Anni Nuorten Olympiakisoihin


10.02.2016
Toni ja Anni Nuorten 
Olympiakisoihin

 

Tapparan Toni Utunen ja Anni järvenpää edustavat Suomea Norjan Lillehammerissa perjantaina käynnistyvissä talvilajien nuorten Olympialaisissa. Suomen U16 maajoukkue aloittaa oman urakkansa perjantaina 12.2. pelattavalla ottelulla isäntämaa Norjaa vastaan. Taitoluistelun aikuisten Suomen mestaruuden joulukuussa voittanut Anni Järvenpää luistelee lyhytohjelmakisan sunnuntaina 14.2. ja vapaaohjelman tiistaina 16.2. Jääkiekkoilijoiden alkusarja päättyy myös tiistaina, jonka jälkeen alkavat mitaliottelut. Olympiafinaali pelataan sunnuntaina 21.2. Leijonien ja jääkiekon otteluohjelma ja aikataulut löytyvät täältä.

 

Nuorten olympialaiset ovat huippu-urheilutapahtuma nuorille, johon kuuluvat keskeisesti myös koulutus, kulttuuri ja maailmanlaajuinen osallistuminen. Nuorten olympialaisten visiona on inspiroida nuoria urheilemaan ja omaksumaan olympismin arvoja omaan elämäänsä. Kisat tarjoavat myös alustan keskustelulle olympia-aatteen yhteiskunnallisista haasteista sekä olympialiikkeen mahdollisista uudistuksista. Itse urheilijoiden lisäksi tavoitteena on saada nuoria osallistumaan kisoihin toimittajina, järjestäjinä ja joukkueiden toimihenkilöinä.

Kisojen yhteydessä toteutetaan koulutus- ja kulttuuriohjelmat, jotka suunnitellaan ja järjestetään KOK:n, kansallisten olympiakomiteoiden, kansainvälisten lajiliittojen ja kisajärjestäjien yhteistyönä. Itse kisajärjestelyjen osalta tavoitteena on, että kilpailuissa käytetään jo olemassa olevia urheilupaikkoja, eikä tarvetta rakentamiselle näin olisi.

 

Lisätietoja Lillehammarin kisoista täällä


Takaisin uutisiin