Akatemiatoiminta

Tappara-akatemiasta:

Tappara-akatemia on toukokuussa 2011 toimintansa käynnistänyt, seuran huippu-urheilua ja lahjakkaimpia urheilijoita tukeva organisaatio. Akatemiatoiminnan tavoitteena on lisätä tapparalaisten urheilijoiden määrää ja menestystä maajoukkueissa, sekä kansainvälisissä turnauksissa ja kilpailuissa. Akatemiaan valituille urheilijoille järjestetään ammattivalmentajien johdolla lisäharjoittelua, testejä, luentoja, henkilökohtaisia harjoitussuunnitelmia, lääkärin tarkastuksia ja kehon huoltoon liittyviä palveluja. Tavoitteena on lisätä urheilijoiden henkilökohtaisia taitoja ja teknisiä valmiuksia, kasvattaa henkisiä ominaisuuksia ja lisätä oman kehon ymmärtämistä, sekä levon ja ravinnon merkitystä harjoittelussa.

Akatemiaurheilijat valitsee vuosittain jaostojen johtoryhmät seuran taitoluistelun ja jääkiekon valmennusjohdon suosituksien perusteella.

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry sekä Tampereen kaupunki tukemassa Tappara-akatemiaa

HLU ja Tampereen kaupunki on myöntänyt Tappara-akatemialle toimintatukea viiden vuoden ajalle. Tuki on myönnetty 2009 Tampereella pidetyn, Euroopan nuorten olympiafestivaalien tuottorahastosta. Tappara ry rahoittaa akatemia-toiminnan vain siihen saaduilla avustuksilla sekä yhteistyösopimuksilla.

Toiminta ei kuormita taloudellisesti seuran muita urheilijoita tai harrastajia.
​​​​​​​

Akatemiatoimintaa tukemassa: