SEURAESITTELY


​​​​​Lasten liikuntaa ja pelaajakehitystä toteuttamassa…
Vuonna 1955 perustettu Tappara ry on toimintansa alkuvuosista lähtien tunnettu edustuskiekkojoukkueen lisäksi junioripainotteisesta toiminnastaan. Laadukas juniorityö tarjoaa jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden osallistua toimintaan oman tavoitetasonsa mukaisesti. Tavoitteellisemman kilpajoukkuetoiminnan lisäksi Tapparassa on mahdollisuus osallistua myös matalan kynnyksen harrastetoimintaan.

Tapparan pelaajapolun läpikäyneistä huippupelaajista voidaan mainita vaikkapa ennätykselliset 1372 NHL-ottelua pelannut Teppo Numminen, sekä tällä hetkellä suurissa rooleissa omissa NHL-joukkueissaan illasta toiseen pelaavat Aleksander Barkov ja Patrik Laine.

Tänä päivänä Tappara ry:n vastuulla on lapsikiekkovaiheen luistelu- ja kiekkokoulutoiminta, sekä G-B-junioreiden joukkuetoiminta, Tamhockey Oy:n vastatessa Liigajoukkueen ja Nuorten SM-liigajoukkueen toiminnasta. Lisäksi Tappara ry järjestää kiekkoleirejä ja erilaisia koulutuksia pelaajille, valmentajille ja muille toimihenkilöille, sekä ohjaa Tampereen ja ympäristökuntien koulujen liikuntakerhotoimintaa. Tappara ry:n kilpa- ja harrastejoukkueissa, sekä kiekkokouluissa pelaa ja harrastaa yli 700 lasta ja nuorta.

Pelaajien ja muiden jäsenten arkitoiminnassa seuran kaksi erillistä organisaatiota ei näy. Vuonna 2017 valmistuneen urheilustrategian myötä seuran koko jääkiekkotoiminta on organisoitu yhteen kokonaisuuteen, jota johtavat jääkiekon urheilu- ja kehitysjohtaja Jukka Rautakorpi yhdessä juniorivalmennuksen johtaja Kimmo Vähä-Ruoholan ja Liigajoukkueen päävalmentaja Jussi Tapolan kanssa.

Pääosan arjen junioritoiminnasta hoitavat seuran reilusti yli 200 vapaaehtoista tai oman toimensa ohella toimivaa juniorivalmentajaa, joukkueenjohtajaa ja huoltajaa. Vapaaehtoistoimijat ovat elintärkeä osa Tapparan junioritoimintaa. Heidän tukenaan toimintaa suunnittelee ja ohjaa kahdeksan päätoimisen valmennuspäällikön ja koordinaattorin joukko.

Tamhockey Oy ja Tappara ry tekevät tiivistä yhteistyöstä myös hallinnon, talouden ja markkinoinnin kentällä mahdollistaakseen parhaat mahdolliset resurssit laadukkaaseen junioritoimintaan ja omien pelaajien kasvattamiseen Liigajoukkueen käyttöön. Nykyinen yhteistyösopimus on voimassa aina vuoteen 2028 saakka.